Rollade Echine de Porc a la Jardiniereut
Kerstdiner voor 4 personen.
Ingrediƫnten :
Bereiding :
Was de peterselie en hak deze fijn. Schil de teentjes knoflook en snij ze in de lengte twee keer doormidden. Steek de stukjes in het vlees. Bestrooi het vlees met peper en zout. Wrijf het in met de mosterd. Smeer een ovenvaste schaal goed in met boter en leg het vlees hierin. Schuif het in een oven van 170 graden C. Laat het hier ongeveer een uur en bedruip het regelmatig. Was de sla, haal er het hart uit en snij dit in reepjes. Schil de uien en snij ze in ringen. Smelt 40 gram boter in een pan, en voeg hier de reepjes sla en de uienringen bij en laat dit smelten op zacht vuur. Geef er dan de erwtjes bij en een lepel poedersuiker. Voeg dan 1 dl water toe, zout en veel peper, sluit de pan en laat zachtjes 1/2 uur koken. Maak ondertussen de wortels schoon en snij ze in schijfjes. Smelt 30 gram boter in een pan en laat hierin de wortels licht kleuren. Geef er daarna 1,5 dl water bij, zout en peper, sluit de pan en laat 30 minuten sudderen. Als het vlees klaar is, halen we het uit de schaal, snijden het in plakken en leggen deze op een voorverwarmde schaal. Leg hieromheen alle groenten in kleine bergjes, strooi er gehakte peterselie over en houd warm. Blus het braadvocht van het vlees af met de witte wijn en schraap alle aanbaksels los. Laat even koken en schenk de saus over in een sauspan.
Ingrediƫnten :
- 800 gram varkensrollade
- zout, peper
- 80 gram boter
- 1 eetlepel mosterd
- 1/2 dl witte wijn
- 1 krop sla
- 600 gram erwtjes
- 4 uien
- 300 gram wortelen
- poedersuiker
- 2 teentjes knoflook
- peterselie
Bereiding :
Was de peterselie en hak deze fijn. Schil de teentjes knoflook en snij ze in de lengte twee keer doormidden. Steek de stukjes in het vlees. Bestrooi het vlees met peper en zout. Wrijf het in met de mosterd. Smeer een ovenvaste schaal goed in met boter en leg het vlees hierin. Schuif het in een oven van 170 graden C. Laat het hier ongeveer een uur en bedruip het regelmatig. Was de sla, haal er het hart uit en snij dit in reepjes. Schil de uien en snij ze in ringen. Smelt 40 gram boter in een pan, en voeg hier de reepjes sla en de uienringen bij en laat dit smelten op zacht vuur. Geef er dan de erwtjes bij en een lepel poedersuiker. Voeg dan 1 dl water toe, zout en veel peper, sluit de pan en laat zachtjes 1/2 uur koken. Maak ondertussen de wortels schoon en snij ze in schijfjes. Smelt 30 gram boter in een pan en laat hierin de wortels licht kleuren. Geef er daarna 1,5 dl water bij, zout en peper, sluit de pan en laat 30 minuten sudderen. Als het vlees klaar is, halen we het uit de schaal, snijden het in plakken en leggen deze op een voorverwarmde schaal. Leg hieromheen alle groenten in kleine bergjes, strooi er gehakte peterselie over en houd warm. Blus het braadvocht van het vlees af met de witte wijn en schraap alle aanbaksels los. Laat even koken en schenk de saus over in een sauspan.