Gebraden lamsbout
Kerstdiner voor 4 personen
Ingrediƫnten :
Bereiding :
Droog de lamsbout goed af en smeer hem in met een mengsel van knoflook en tijm, samen met wat peper en zout. Braad de lamsbout in een grote pan bruin in de boter aan alle kanten. Het geeft het mooiste resultaat als je hierbij bij blijft en regelmatig omdraait (ca 15 - 20 minuten). Draai het vuur laag en voeg de hele fles rode wijn toe, samen met de ontpitte kersen en het sap. Breng het geheel weer aan de kook en laat het vervolgens 2 uur door sudderen op een zacht vuurtje. Draai de bout regelmatig om, eventueel lager laten staan als je de bout wat gaarder wil hebben. Haal de bout uit de pan en neem een deel van de saus (naar wens) om verder in te laten dikken tot een gladde saus. Naar smaak peper en zout toevoegen De bout in plakken uit serveren op het bord en met saus overgieten.
Serveer hierbij aardappel puree, wat gemengde groenten en iets heel zoets b.v. granberries, stoofperen o.i.d.
Bereidingstijd ca 3 uur.
Ingrediƫnten :
- 1 lamsbout (ca 2 kg)
- Knoflook en tijm
- Potje Kersen op sap
- Fles rode wijn
- Boter
Bereiding :
Droog de lamsbout goed af en smeer hem in met een mengsel van knoflook en tijm, samen met wat peper en zout. Braad de lamsbout in een grote pan bruin in de boter aan alle kanten. Het geeft het mooiste resultaat als je hierbij bij blijft en regelmatig omdraait (ca 15 - 20 minuten). Draai het vuur laag en voeg de hele fles rode wijn toe, samen met de ontpitte kersen en het sap. Breng het geheel weer aan de kook en laat het vervolgens 2 uur door sudderen op een zacht vuurtje. Draai de bout regelmatig om, eventueel lager laten staan als je de bout wat gaarder wil hebben. Haal de bout uit de pan en neem een deel van de saus (naar wens) om verder in te laten dikken tot een gladde saus. Naar smaak peper en zout toevoegen De bout in plakken uit serveren op het bord en met saus overgieten.
Serveer hierbij aardappel puree, wat gemengde groenten en iets heel zoets b.v. granberries, stoofperen o.i.d.
Bereidingstijd ca 3 uur.