Goulash
Goulash
Ingrediƫnten :
Bereiding :
Het spek in dobbelsteentjes snijden en langzaam uitbakken. De gesneden ui en het gesnipperde knoflookteentje 5 minuten meebakken.
Het vlees in flinke dobbelstenen snijden en onder af en toe keren met uien en spek lichtbruin laten worden. De geschilde, gesneden tomaten, paprika, marjolein, azijn, suiker, peper, zout en de bouillon toevoegen.
Alles samen zachtjes smoren tot het vlees gaar is, ca. 11/2 uur. De saus binden
met bloem. Goulash kan pittiger gemaakt worden door toevoeging van een lepel tomatenpuree of tomatenketchup en wat soja of Engelse saus.
Serveren met een groente en droge rijst of macaroni.
Ingrediƫnten :
- 100 gram rookspek
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 400 gram mals rundvlees
- 3 tomaten
- 1 theelepel paprika
- 1/2 theelepel marjolein
- 1 lepel azijn
- 1 theelepel suiker
- peper, zout
- 4 dl bouillon tablet
- bloem
Bereiding :
Het spek in dobbelsteentjes snijden en langzaam uitbakken. De gesneden ui en het gesnipperde knoflookteentje 5 minuten meebakken.
Het vlees in flinke dobbelstenen snijden en onder af en toe keren met uien en spek lichtbruin laten worden. De geschilde, gesneden tomaten, paprika, marjolein, azijn, suiker, peper, zout en de bouillon toevoegen.
Alles samen zachtjes smoren tot het vlees gaar is, ca. 11/2 uur. De saus binden
met bloem. Goulash kan pittiger gemaakt worden door toevoeging van een lepel tomatenpuree of tomatenketchup en wat soja of Engelse saus.
Serveren met een groente en droge rijst of macaroni.