Normandische Lamsbout
Normandische Lamsbout.
Ingrediënten :
Bereiding :
Schil de knoflook en snij hem in de lengte in vieren. Steek de stukjes in de bout. Geef er zout en peper over en wat tijmpoeder.
Wrijf dit alles goed in de bout. Kneed van 10 gram boter en de bloem een beurre manié. Verhit de rest van de boter in een pan. Bak hierin de bout aan alle kanten bruin, sluit de pan en stoof zachtjes verder gedurende 15 minuten per pond vlees. bedruip de bout af en toe met enkele eetlepels cider. Als de bout klaar is flamberen we hem met de calvados. Leg de bout dan op een voorverwarmde schaal een houd hem warm. Doe de rest van de cider in de pan en schraap op hoog vuur alle aanbaksel los. Voeg de room bij de saus, laat deze nog een minuut koken en geef er dan de beurre manié in stukjes bij onder goed roeren. Geef de saus in een sauskom en serveer.
Ingrediënten :
- 1 lamsbout
- tijmpoeder
- 1 teentje knoflook
- 80 gram boter
- 1 glaasje calvados
- 10 gram bloem
- 1,5 dl cider
- 1,5 dl slagroom
- zout peper
Bereiding :
Schil de knoflook en snij hem in de lengte in vieren. Steek de stukjes in de bout. Geef er zout en peper over en wat tijmpoeder.
Wrijf dit alles goed in de bout. Kneed van 10 gram boter en de bloem een beurre manié. Verhit de rest van de boter in een pan. Bak hierin de bout aan alle kanten bruin, sluit de pan en stoof zachtjes verder gedurende 15 minuten per pond vlees. bedruip de bout af en toe met enkele eetlepels cider. Als de bout klaar is flamberen we hem met de calvados. Leg de bout dan op een voorverwarmde schaal een houd hem warm. Doe de rest van de cider in de pan en schraap op hoog vuur alle aanbaksel los. Voeg de room bij de saus, laat deze nog een minuut koken en geef er dan de beurre manié in stukjes bij onder goed roeren. Geef de saus in een sauskom en serveer.