Zalm met Japanse kruidenkorst
Zalm met Japanse kruidenkorst voor 4 personen.
Ingrediƫnten :
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 200 C. Spoel de zalmfilet af en maak hem droog. Smeer de vis in met mosterd. Meng de shichimi togarashipoeder met sesamzaad, paprika, de geraspte limoen en met de broodkruimels. Bestrijk de bovenkant van de zalm met het eiwit en strooi het kruidenmengsel er overheen. Druk het licht aan. Snijd de bosuitjes in grove stukken. Vet een platte ovenschaal in met de sesamolie, doe de bosuitjes erin en leg de zalm erop.
Zet het geheel 15 minuten in de oven totdat de korst van de vis knapperig is en de zalm gaar. Besprenkel het geheel met limoensap. Lekker met rijst en komkommersalade.
Ingrediƫnten :
- 500 gr. zalmfilet
- 1 eetlepel. franse mosterd
- 1 theelepel shichimi togarashi (japanse kruidenpoeder verkrijgbaar in toko of supermarkt)
- 2 theelepels sesamzaad
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- sap van 1 limoen
- 1 geraspte limoen
- 3 eetlepels verkruimeld oud brood
- 1/2 eiwit
- 2 bosjes bosui
- 1 theelepel sesamolie
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 200 C. Spoel de zalmfilet af en maak hem droog. Smeer de vis in met mosterd. Meng de shichimi togarashipoeder met sesamzaad, paprika, de geraspte limoen en met de broodkruimels. Bestrijk de bovenkant van de zalm met het eiwit en strooi het kruidenmengsel er overheen. Druk het licht aan. Snijd de bosuitjes in grove stukken. Vet een platte ovenschaal in met de sesamolie, doe de bosuitjes erin en leg de zalm erop.
Zet het geheel 15 minuten in de oven totdat de korst van de vis knapperig is en de zalm gaar. Besprenkel het geheel met limoensap. Lekker met rijst en komkommersalade.