Gepocheerde tongschar met ui en cantharellen
Gepocheerde tongschar met ui en cantharellen voor 2 personen
Ingrediƫnten :
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 175 graden C. Bestrooi de visfilets met een beetje zout en leg ze in een ingevette ovenschaal. Schenk de wijn erin en dek de schotel af met aluminiumfolie. Laat d vis in het midden van de oven in ca. 10 minuten gaar worden. Maak intussen de cantharellen schoon en snipper de gepelde ui. Verhit een koekenpan de helft van de boter en bak hierin de paddestoelen al omscheppend in ca. 5 minuten gaar. Verhit de rest van de boter in een andere pan en fruit hierin de ui tot die bijna glazig is. Pas dan -niet eerder- de ui bij de cantharellen voegen, 1 eetlepel peterselie erbij en alles nog 1 minuut al omscheppend bakken.
Serveren met gebakken krieltjes en een salade.
Ingrediƫnten :
- 300g tongscharfilet
- zout
- 2 eetlepels witte wijn of water
- 40 g boter of margarine
- 150 g cantharellen of oesterzwammen
- 1 ui
- 2 eetlepels fijngeknipte peterselie
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 175 graden C. Bestrooi de visfilets met een beetje zout en leg ze in een ingevette ovenschaal. Schenk de wijn erin en dek de schotel af met aluminiumfolie. Laat d vis in het midden van de oven in ca. 10 minuten gaar worden. Maak intussen de cantharellen schoon en snipper de gepelde ui. Verhit een koekenpan de helft van de boter en bak hierin de paddestoelen al omscheppend in ca. 5 minuten gaar. Verhit de rest van de boter in een andere pan en fruit hierin de ui tot die bijna glazig is. Pas dan -niet eerder- de ui bij de cantharellen voegen, 1 eetlepel peterselie erbij en alles nog 1 minuut al omscheppend bakken.
Serveren met gebakken krieltjes en een salade.