Home
Home
Menu
Gebak

Appelflappen

Vorige Volgende
Appelflappen.

Ingrediƫnten :
  • pak bladerdeeg
  • 3 zure appels (goudrenetten) of 400 gr blikappel
  • 40 gr kaneelsuiker (naar smaak kaneel toevoegen aan de suiker en even doormengen)
  • 25 gr rozijnen (niet nodig, kan smakelijker zijn)
  • 10 gr citroenrasp of sap
  • 5 gr koud bindmiddel (zetmeel is ook goed, of 2 sneetjes gedroogd brood)
 
Bereiding :
Appelvulling klaarmaken: appels snijden in blokjes en vervolgens vermengen met de rest van de grondstoffen.
Ontdooi het bladerdeeg daarna verdelen/snijden in 16 stukjes van 13 bij 13 cm.
De vulling verdelen over de plakjes De plakjes bevochtigen met water (plantenspuit) Vouw de plakjes tot driehoeken en druk de sluiting vast.
Bovenzijde van de driehoekjes met water bevochtigen. Deze in de melissuiker drukken. Op een plaat met siliconenpapier zetten.
Rusttijd ca. 30 minuten
Afbakken op 220 graden Celsius minimaal 20 min. 
  Advertentie: