Advocaat Bavarois
Kerst dessert.
Ingrediënten :
Bereiding :
Klop de ongezoete slagroom op tot yoghurt dikte en zet hem in de koelkast. Week de blaadjes gelatine in koud water en klop de eidooiers los met de helft van de suiker.
Zet de melk op met het vanille stokje en de andere helft van de suiker en breng het aan de kook.
Haal het vanille stokje uit de kokende melk en gooi dit weg. Knijp de geweekte gelatine goed uit en roer dit door de melk. Giet de melk nu onder voortdurend roeren op het eimengsel en zet dit koud. Als dit koud is, gaat dit dikker worden aangezien de gelatine gaat opstijven. Als dit gaat beginnen, snel de geslagen room en de advocaat er voorzichtig door spatelen en in een vorm gieten. Dit recept is voor ongeveer 1 lt. bavarois. Geef er een toefje slagroom en chocolade karamelsaus bij.
Ingrediënten :
- 3 dl melk
- 2 eidooiers
- 80 gr suiker
- 7 blaadjes gelatine
- 2 dl slagroom
- 2 dl advocaat
- ½ vanille stokje
Bereiding :
Klop de ongezoete slagroom op tot yoghurt dikte en zet hem in de koelkast. Week de blaadjes gelatine in koud water en klop de eidooiers los met de helft van de suiker.
Zet de melk op met het vanille stokje en de andere helft van de suiker en breng het aan de kook.
Haal het vanille stokje uit de kokende melk en gooi dit weg. Knijp de geweekte gelatine goed uit en roer dit door de melk. Giet de melk nu onder voortdurend roeren op het eimengsel en zet dit koud. Als dit koud is, gaat dit dikker worden aangezien de gelatine gaat opstijven. Als dit gaat beginnen, snel de geslagen room en de advocaat er voorzichtig door spatelen en in een vorm gieten. Dit recept is voor ongeveer 1 lt. bavarois. Geef er een toefje slagroom en chocolade karamelsaus bij.