Roergebakken zomergroenten
Roergebakken zomergroenten.
Ingrediënten :
Snijd de prei in ringetjes, haal de peultjes af en snijd de grootste een keer door.
Snijd de courgette en het vruchtvlees van de paprika in blokjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook uit de pers hierin goudgeel.
Bak dan omscheppend de prei en de peultjes hierin 3 minuten, voeg de courgette- en paprikablokjes toe en bak ze 2 minuten mee.
Laat de maïskolfjes uitlekken en warm ze samen met de rijst mee.
Voeg de vissaus toe en schep alles voorzichtig met elkaar om.
Bestrooi het gerecht met de geraspte kokos en de kruiden.
Lekker met gamba's.
Ingrediënten :
- 1 dunne prei
- 150 gr peultjes
- 1 kleine courgette
- 1/2 gele paprika
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje hele mini-maïskolfjes
- 200 gr gare rijst
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- 1 volle eetlepel geraspte kokos
- 1 eetlepel geknipte koriander of peterselie
Snijd de prei in ringetjes, haal de peultjes af en snijd de grootste een keer door.
Snijd de courgette en het vruchtvlees van de paprika in blokjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook uit de pers hierin goudgeel.
Bak dan omscheppend de prei en de peultjes hierin 3 minuten, voeg de courgette- en paprikablokjes toe en bak ze 2 minuten mee.
Laat de maïskolfjes uitlekken en warm ze samen met de rijst mee.
Voeg de vissaus toe en schep alles voorzichtig met elkaar om.
Bestrooi het gerecht met de geraspte kokos en de kruiden.
Lekker met gamba's.