Gevulde witlofbladeren met gebakken sjalotjes
Gevulde witlofbladeren met gebakken sjalotjes, voor 2 personen.
Ingrediënten :
Leg de witlofbladeren in een cirkel op een schaal. Ontvel de tomaten, druk de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de olijven in stukjes, schil het stukje komkommer, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de tomaat met de olijven, de komkommer en de Italiaanse keukenkruiden en drapeer het mengsel over de witlofbladeren. Pel de sjalotten en snijd ze in ringetjes.
Bereiding :
Bak de sjalotten in de olie goudbruin, schep ze uit de pan en verdeel ze over de gevulde witlofbladeren. Roer de azijn door de olie en laat de dressing nog heel even koken. Breng vervolgens de dressing met zout en peper op smaak. Lepel deze over de bladeren en serveer het gerecht snel, bij voorkeur met toast.
Voorbereiden: ca. 15 minuten.
Bereiding: ca.10 minuten.
Bevat per persoon: 760/180 kJoules/kcal., 2 g eiwit, 17 g vet, 6 g koolhydraten.
Ingrediënten :
- 8 grote bladeren witlof
- 2 tomaten
- 8 zwarte olijven zonder pit
- stukje komkommer van ca. 10 cm
- 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
- 4 sjalotten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1½ eetlepel kruidenazijn
- peper, zout
Leg de witlofbladeren in een cirkel op een schaal. Ontvel de tomaten, druk de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de olijven in stukjes, schil het stukje komkommer, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de tomaat met de olijven, de komkommer en de Italiaanse keukenkruiden en drapeer het mengsel over de witlofbladeren. Pel de sjalotten en snijd ze in ringetjes.
Bereiding :
Bak de sjalotten in de olie goudbruin, schep ze uit de pan en verdeel ze over de gevulde witlofbladeren. Roer de azijn door de olie en laat de dressing nog heel even koken. Breng vervolgens de dressing met zout en peper op smaak. Lepel deze over de bladeren en serveer het gerecht snel, bij voorkeur met toast.
Voorbereiden: ca. 15 minuten.
Bereiding: ca.10 minuten.
Bevat per persoon: 760/180 kJoules/kcal., 2 g eiwit, 17 g vet, 6 g koolhydraten.