Rijst met aubergines en vleesspiesjes
Rijst met aubergines, als je wilt kan het ook met vleesspiesjes erbij.
Ingrediënten :
Voor de spiesjes:
Voorbereiding :
Snijd aan de boven- en onderkant een stukje van de aubergines. Snijd de aubergines met de schil in de lengte in plakken van circa 1 cm dik, snijd de plakken in repen van 1 cm breed en de repen in blokjes van 1 cm. Snipper de ui en de knoflook. Snijd het vlees in blokjes van ruim 2x2 cm of vraag de slager dat te doen. Doe de blokjes in een kom. Meng de kruiden en wat zout door elkaar en wrijf dit mengsel met de hand goed door het vlees, zodat de blokjes rondom met de kruiden zijn bedekt. Meng er darna 2 eetlepels olijfolie door. Rijg de vleesblokjes aan spiesjes.
Bereiding :
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en laat de aubergineblokjes en de ui omscheppend bakken tot ze beginnen te kleuren. Laat de knoflook kort meebakken. Voeg de tomaat toe en laat circa 5 minuten stoven. Kook de rijst op de gebruikelijke manier gaaren droog. Schep het auberginemengsel door de rijst en breng zonodig verder op smaak met zout en peper. Rooster de vleesspiesjes onder de voorverwarmde grill of op de barbecue tot ze de gewenste kleur en gaarheid hebben. Schep de rijst in een schaal en leg er de spiesjes op. Geef er desgewenst nog partjes citroen bij en garneer met fijngehakte munt of peterselie.
Ingrediënten :
- 1 grote of 2 kleine aubergines
- 1 flinke ui
- 1 tot 2 teentjes knoflook
- 3 eetl. olijfolie
- 1 blik gepelde tomaten in blokjes (circa 400 g)
- zout en versgemalen peper
- 300 g rijst
Voor de spiesjes:
- circa 500 g rosbief of blokjes rundvlees voor de barbecue
- ½ theel. korianderpoeder
- ¼ theel. kaneel
- ¼ theel. nootmuskaat
- ¼ theel. pimentpoeder (allspice)
- mespunt kruidnagelpoeder
- zout
- 2 eetl. olijfolie
- desgewenst partjes citroen
- munt of peterselie om te garneren.
Voorbereiding :
Snijd aan de boven- en onderkant een stukje van de aubergines. Snijd de aubergines met de schil in de lengte in plakken van circa 1 cm dik, snijd de plakken in repen van 1 cm breed en de repen in blokjes van 1 cm. Snipper de ui en de knoflook. Snijd het vlees in blokjes van ruim 2x2 cm of vraag de slager dat te doen. Doe de blokjes in een kom. Meng de kruiden en wat zout door elkaar en wrijf dit mengsel met de hand goed door het vlees, zodat de blokjes rondom met de kruiden zijn bedekt. Meng er darna 2 eetlepels olijfolie door. Rijg de vleesblokjes aan spiesjes.
Bereiding :
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en laat de aubergineblokjes en de ui omscheppend bakken tot ze beginnen te kleuren. Laat de knoflook kort meebakken. Voeg de tomaat toe en laat circa 5 minuten stoven. Kook de rijst op de gebruikelijke manier gaaren droog. Schep het auberginemengsel door de rijst en breng zonodig verder op smaak met zout en peper. Rooster de vleesspiesjes onder de voorverwarmde grill of op de barbecue tot ze de gewenste kleur en gaarheid hebben. Schep de rijst in een schaal en leg er de spiesjes op. Geef er desgewenst nog partjes citroen bij en garneer met fijngehakte munt of peterselie.