Paddestoelen Ragout
Paddestoelen Ragout.
Ingrediënten :
Bereiding :
Ui pellen en snipperen. Katenspek in reepjes snijden. In braadpan boter verhitten. Ui even fruiten, spek toevoegen en al omscheppend ca. 5 minuten zachtjes bakken. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier. Champignons in vieren snijden en toevoegen aan spek-uimengsel. Ca. 10 minuten meebakken tot alle vocht verdampt is. Intussen oesterzwammen in reepjes snijden. Oesterzwammen door champignonmengsel scheppen. Teentje knoflook erboven uitpersen. Paddestoelenmengsel ca. 5 minuten al omscheppende bakken tot mengsel begint te kleuren. Tijm erbij doen. Wijn en slagroom erdoor roeren en ca. 1 minuut verwarmen. Op smaak maken met citroensap, peper en eventueel zout. Wel oppassen met zout! Binden:
in kommetje 1 eetlepel bloem doen, 1 à 2 eetlepels koud water erbij, papje maken. Wat heet vocht uit de pan aan het bloemmengsel toevoegen, roeren en daarna al roerende beetje bij beetje het papje weer toevoegen aan het paddestoelenmengsel. Uitkijken dat het niet te dik wordt!
Serveren met farfalle pasta of penne rigate en bestrooien met fijngehakte peterselie.
Ingrediënten :
- 1 ui
- 100 gr katenspek
- klontje braadboter
- 250 gr champignons
- 150 à 200 gr oesterzwammen
- 1 teentje knoflook uit de knijper
- 1 à 2 theelepels tijm
- 1 eetlepel citroensap
- witte peper (uit de molen)
- 1 eetlepel bloem
- 1 dl. droge witte wijn
- 1/8 liter slagroom
- peterselie
Bereiding :
Ui pellen en snipperen. Katenspek in reepjes snijden. In braadpan boter verhitten. Ui even fruiten, spek toevoegen en al omscheppend ca. 5 minuten zachtjes bakken. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier. Champignons in vieren snijden en toevoegen aan spek-uimengsel. Ca. 10 minuten meebakken tot alle vocht verdampt is. Intussen oesterzwammen in reepjes snijden. Oesterzwammen door champignonmengsel scheppen. Teentje knoflook erboven uitpersen. Paddestoelenmengsel ca. 5 minuten al omscheppende bakken tot mengsel begint te kleuren. Tijm erbij doen. Wijn en slagroom erdoor roeren en ca. 1 minuut verwarmen. Op smaak maken met citroensap, peper en eventueel zout. Wel oppassen met zout! Binden:
in kommetje 1 eetlepel bloem doen, 1 à 2 eetlepels koud water erbij, papje maken. Wat heet vocht uit de pan aan het bloemmengsel toevoegen, roeren en daarna al roerende beetje bij beetje het papje weer toevoegen aan het paddestoelenmengsel. Uitkijken dat het niet te dik wordt!
Serveren met farfalle pasta of penne rigate en bestrooien met fijngehakte peterselie.