Mihoen met gekruide tofu
Mihoen met gekruide tofu voor 4 personen.
Ingrediënten :
Bereiding :
Pers de knoflook in een kom en roer er de eetlepel sambal oelek, de ketjap en het citroensap door. Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik en daarna in blokjes van 2 x 2 cm. Schep ze door de marinade en laat die afgedekt minstens 30 minuten intrekken. Breng in een grote pan ruim water aan de kook, roer er 1 theelepel zout door en neem de pan van het vuur. Laat de mihoen 2 minuten in het water weken, giet af in een zeef of vergiet en spoel af onder de koude kraan. Snipper de ui. Was de gesneden prei en laat uitlekken. Snijd de geschrapte wortel in dunne reepjes en de schoongemaakte champignons in plakjes. Was de taugé in ruim koud water, schep er de bovendrijvende groene vliesjes af en laat de taugé uitlekken. Verhit de olie in een wok en bak de blokjes tofu met niet te veel tegelijk op hoog vuur rondom goudbruin. Schep de tofu voorzichtig om, zodat de blokjes heel blijven. Schep ze in een zeef of vergiet, bekleed met keukenpapier en laat ze uitlekken. Schep de olie op 2 eetlepels na uit de wok. Fruit de ui met het gemberpoeder en de theelepel sambal lichtbruin. Laat de wortel 2 minuten meebakken en voeg de prei en de champignons toe. Roerbak 3 minuten en breng op smaak met wat zout. Schep de mihoen door de groenten en laat goed doorwarmen. Schep er tenslotte de taugé en de tofu door en laat nog 1 minuut doorwarmen.
Ingrediënten :
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel sambal oelek
- 2 eetlepels ketjap
- 1/2 eetlepel citroensap
- 400 gr tofu (tahoe)
- 200 gr mihoen
- 1 ui
- 200 gr gesneden prei
- 1 kleine winterwortel
- 250 gr champignons
- 150 gr taugé
- 1 dl zonnebloemolie
- 1 theelepel gemberpoeder
- zout
Bereiding :
Pers de knoflook in een kom en roer er de eetlepel sambal oelek, de ketjap en het citroensap door. Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik en daarna in blokjes van 2 x 2 cm. Schep ze door de marinade en laat die afgedekt minstens 30 minuten intrekken. Breng in een grote pan ruim water aan de kook, roer er 1 theelepel zout door en neem de pan van het vuur. Laat de mihoen 2 minuten in het water weken, giet af in een zeef of vergiet en spoel af onder de koude kraan. Snipper de ui. Was de gesneden prei en laat uitlekken. Snijd de geschrapte wortel in dunne reepjes en de schoongemaakte champignons in plakjes. Was de taugé in ruim koud water, schep er de bovendrijvende groene vliesjes af en laat de taugé uitlekken. Verhit de olie in een wok en bak de blokjes tofu met niet te veel tegelijk op hoog vuur rondom goudbruin. Schep de tofu voorzichtig om, zodat de blokjes heel blijven. Schep ze in een zeef of vergiet, bekleed met keukenpapier en laat ze uitlekken. Schep de olie op 2 eetlepels na uit de wok. Fruit de ui met het gemberpoeder en de theelepel sambal lichtbruin. Laat de wortel 2 minuten meebakken en voeg de prei en de champignons toe. Roerbak 3 minuten en breng op smaak met wat zout. Schep de mihoen door de groenten en laat goed doorwarmen. Schep er tenslotte de taugé en de tofu door en laat nog 1 minuut doorwarmen.