Gamba's op een bedje van groenten
Gamba's op een bedje van groenten.
Ingrediënten :
Pel de gamba's, maar laat de kopjes en de staartjes zitten.
Vermeng de sojasaus, uitgeperste knoflook, tomatenketchup, koriander, kerrie en gember en laat de gamba's hierin ± 1 uur marineren.
Snijd de prei en de knolselderij in dunne reepjes.
Schep de gamba's uit de marinade, bewaar de marinade.
Verhit in een wok de olie en roerbak de gamba's ± 4 minuten.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Roerbak in de achtergebleven olie de prei, selderij en taugé ± 4 minuten.
Verwarm voor de saus de marinade en de wijn.
Verdeel de groenten over de borden, leg er de gamba's op en schenk de saus erover.
Serveer met mie nestjes.
Ingrediënten :
- 16 gamba's
- 6 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 1 eetlepel fijngesneden koriander
- 1 theelepel kerriepoeder (mild)
- 1 theelepel fijngehakte gemberwortel
- 500 gr prei in dunne reepjes
- 500 gr knolselderij in dunne reepjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gr taugé
- 3 eetlepels witte wijn
Pel de gamba's, maar laat de kopjes en de staartjes zitten.
Vermeng de sojasaus, uitgeperste knoflook, tomatenketchup, koriander, kerrie en gember en laat de gamba's hierin ± 1 uur marineren.
Snijd de prei en de knolselderij in dunne reepjes.
Schep de gamba's uit de marinade, bewaar de marinade.
Verhit in een wok de olie en roerbak de gamba's ± 4 minuten.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Roerbak in de achtergebleven olie de prei, selderij en taugé ± 4 minuten.
Verwarm voor de saus de marinade en de wijn.
Verdeel de groenten over de borden, leg er de gamba's op en schenk de saus erover.
Serveer met mie nestjes.