Home
Home
Menu
Vleesgerechten

Gemengde roerbakschotel met kalkoen

Vorige Volgende
Gemengde roerbakschotel met kalkoen voor 4 personen.
Ingrediënten :
  • 400 gr kalkoenfilet
  • zout, peper en 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 dikke prei
  • 1/2 overlangs doormidden gesneden Chinese kool
  • 2 eetlepels sojasaus en rijstazijn
  • 1/2 eetlepel maïzena en gembersiroop
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • 100 gr champignonplakjes
  • 400 gr mihoen
  • 100 gr taugé
  • 2 eetlepels sesamzaad
 
Bereiding :
Snijd de kalkoenfilet in reepjes en kruid die met zout, peper en gemberpoeder.
Snijd de prei in ringen en de Chinese kool in reepjes.
Roer een sausje van de sojasaus, rijstazijn, maïzena en gembersiroop. Breng een pan water aan de kook. Verhit in een wok de zonnebloemolie en bak de kalkoenreepjes hierin omscheppend bruin. Voeg de prei, koolreepjes, knoflook en de champignonplakjes toe en roerbak nog 5 minuten.
Leg intussen 400 gr mihoen 2 minuten in het kokende water, giet af en Houd hem warm. Voeg aan het roerbakmengsel nog de taugé, het sesamzaad en het sausje toe en laat het geheel in 1 minuut al omscheppend binden.
Serveer het gerecht met de mihoen.
  Advertentie: