Bretonse Koteletten
Bretonse Koteletten.
Ingrediƫnten :
Doe de pruimen in een pan en giet er 2,5 dl wijn over. Laat een nacht weken. Leg de karbonades in een kom. Geef er tijm, dragon en laurier bij en schenk er de rum en de rest van de wijn over. Voeg nog wat zout, peper en paprikapoeder toe en laat een nacht marineren. Laat de karbonades uitlekken. Droog ze af met keukenpapier. Smelt de boter in een pan en bak de karbonades snel aan beide kanten bruin. Voeg dan het vocht van de marinade toe en zodra dit heet is, steek het in brand. Zet dan het deksel op de pan en laat 20 minuten op zacht vuur sudderen. Gedurende deze tijd halen we de pruimen uit de wijn, snijden ze doormidden en halen de pitten er uit. Als de karbonades klaar zijn leggen we ze in een voorverwarmde schaal en houden ze warm. Zet het vuur hoog onder de pan, voeg de slagroom bij het vocht, meng goed en schraap alle aanbaksel van de bodem. Voeg er de pruimen bij en laat het wat inkoken tot er een romige saus ontstaat. Leg de pruimen in het midden van de serveerschaal, omring ze met de karbonades, zeef de saus en schenk deze over de karbonades. Serveer meteen.
Ingrediƫnten :
- 4 karbonades
- 1/2 dl rum
- paprika
- zout, peper
- 50 gram boter
- 1 dl slagroom
- 30 gram bloem
- 4 dl muscadetwijn
- 1 takje tijm
- 1 takje dragon
- 200 gram gedroogde pruimen
- 1 blaadje laurier
Doe de pruimen in een pan en giet er 2,5 dl wijn over. Laat een nacht weken. Leg de karbonades in een kom. Geef er tijm, dragon en laurier bij en schenk er de rum en de rest van de wijn over. Voeg nog wat zout, peper en paprikapoeder toe en laat een nacht marineren. Laat de karbonades uitlekken. Droog ze af met keukenpapier. Smelt de boter in een pan en bak de karbonades snel aan beide kanten bruin. Voeg dan het vocht van de marinade toe en zodra dit heet is, steek het in brand. Zet dan het deksel op de pan en laat 20 minuten op zacht vuur sudderen. Gedurende deze tijd halen we de pruimen uit de wijn, snijden ze doormidden en halen de pitten er uit. Als de karbonades klaar zijn leggen we ze in een voorverwarmde schaal en houden ze warm. Zet het vuur hoog onder de pan, voeg de slagroom bij het vocht, meng goed en schraap alle aanbaksel van de bodem. Voeg er de pruimen bij en laat het wat inkoken tot er een romige saus ontstaat. Leg de pruimen in het midden van de serveerschaal, omring ze met de karbonades, zeef de saus en schenk deze over de karbonades. Serveer meteen.