Boeuf bourguignonne
Boeuf bourguignonne
Ingrediënten :
Bereiding :
Bestrooi het vlees met zout en peper naar smaak en wentel de blokjes door de bloem. Bak het spek in een braadpan in de helft van de olijfolie krokant. Neem het spek uit de pan en voeg eventueel wat olijfolie toe. Doe een deel van het vlees in de pan en bak het snel bruin. Neem het vlees uit de pan en bak het resterende vlees bruin. Schenk de eventueel resterende olie uit de pan. Doe vlees en spek terug in de pan en schenk er de wijn en zoveel bouillon bij dat het vlees bijna onderstaat. Breng het geheel aan de kook en roer er tijm, peterselie, laurierbladeren en zout en peper naar smaak door. Stoof het geheel in de gesloten pan in 2 uur zachtjes gaar. Kook intussen de uitjes in de resterende bouillon of in wat water 5 minuten en laat ze uitlekken.
Verhit de resterende olijfolie met de boter in een koekenpan en bak hierin de uitjes en de champignons gaar. Strooi de suiker erover en voeg het geheel aan de boeuf bourguignonne toe. Breng op smaak met zout en peper en serveer dit machtige gerecht.
Ingrediënten :
- 1 ½ kg magere runderlappen, in blokjes van 4 cm
- zout
- peper
- 25 g bloem
- 100 g doorregen spek, in reepjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 dl rode wijn, bij voorkeur een Bourgogne
- circa 2½ dl runderbouillon of water
- 2 takjes tijm
- 8 takjes peterselie
- 1-2 laurierbladeren
- 20 kleine uitjes, gepeld
- 250 g champignons
- 25 g boter
- 1 theelepel suiker
Bereiding :
Bestrooi het vlees met zout en peper naar smaak en wentel de blokjes door de bloem. Bak het spek in een braadpan in de helft van de olijfolie krokant. Neem het spek uit de pan en voeg eventueel wat olijfolie toe. Doe een deel van het vlees in de pan en bak het snel bruin. Neem het vlees uit de pan en bak het resterende vlees bruin. Schenk de eventueel resterende olie uit de pan. Doe vlees en spek terug in de pan en schenk er de wijn en zoveel bouillon bij dat het vlees bijna onderstaat. Breng het geheel aan de kook en roer er tijm, peterselie, laurierbladeren en zout en peper naar smaak door. Stoof het geheel in de gesloten pan in 2 uur zachtjes gaar. Kook intussen de uitjes in de resterende bouillon of in wat water 5 minuten en laat ze uitlekken.
Verhit de resterende olijfolie met de boter in een koekenpan en bak hierin de uitjes en de champignons gaar. Strooi de suiker erover en voeg het geheel aan de boeuf bourguignonne toe. Breng op smaak met zout en peper en serveer dit machtige gerecht.