Gestoofde schol met witte wijnsaus
Gestoofde schol met witte wijnsaus.
Ingrediƫnten :
Snijd de uien in ringen en kneus de peperkorrels. Zorg voor schoongemaakte schollen. Spoel de schollen onder stromend water af en maak ze daarna droog met een stuk keukenpapier. Wrijf ze met wat zout in en besprenkel ze met citroensap. Bestrijk een ovenvaste schaal met wat olie. Leg de ringen ui, peterseliestelen,peperkorrels en laurierblad op de bodem. Schik beide schollen erop en voeg de wijn toe. Giet er daarna zo veel water bij dat de schollen net onder staan. Dek alles af met een velletje aluminiumfolie. `Schuif de schaal in een reeds voorverwarmde oven (225 gr. C). Temper na 10 min. de oventemperatuur tot 175 gr. C. Neem de vissen na 25 a 30 minuten uit het vocht en houd ze warm. Zeef het stoofvocht en laat het inkoken tot er niet veel meer dan 300 ml. is overgebleven. Roer eierdooiers, room en 4 eetlepel stoofvocht goed door elkaar. Giet het mengsel bij het stoofvocht en laat alles al roerend heel licht binden. Let erop dat de saus niet aan de kook komt. Breng de saus op smaak met wat zout. Roer er vlak voor het opdienen de bieslook door. Leg de schotel op een grote voorverwarmde schotel en schenk de saus erover of geef de saus er apart bij.
Ingrediƫnten :
- 2 dikke schollen
- zout
- 1 eetl. citroensap
- 150 ml. droge witte wijn
- 1 ui
- 4 peterseliestelen
- 6 peperkorrels
- 1/2 laurierblad
- 2 eierdooiers
- 4 eetl. (koffie)room
- 1 eetl. bieslook
Snijd de uien in ringen en kneus de peperkorrels. Zorg voor schoongemaakte schollen. Spoel de schollen onder stromend water af en maak ze daarna droog met een stuk keukenpapier. Wrijf ze met wat zout in en besprenkel ze met citroensap. Bestrijk een ovenvaste schaal met wat olie. Leg de ringen ui, peterseliestelen,peperkorrels en laurierblad op de bodem. Schik beide schollen erop en voeg de wijn toe. Giet er daarna zo veel water bij dat de schollen net onder staan. Dek alles af met een velletje aluminiumfolie. `Schuif de schaal in een reeds voorverwarmde oven (225 gr. C). Temper na 10 min. de oventemperatuur tot 175 gr. C. Neem de vissen na 25 a 30 minuten uit het vocht en houd ze warm. Zeef het stoofvocht en laat het inkoken tot er niet veel meer dan 300 ml. is overgebleven. Roer eierdooiers, room en 4 eetlepel stoofvocht goed door elkaar. Giet het mengsel bij het stoofvocht en laat alles al roerend heel licht binden. Let erop dat de saus niet aan de kook komt. Breng de saus op smaak met wat zout. Roer er vlak voor het opdienen de bieslook door. Leg de schotel op een grote voorverwarmde schotel en schenk de saus erover of geef de saus er apart bij.