Uiensoep met paprika en oude kaas
Uiensoep met paprika en oude kaas, een voorgerecht voor 4 personen.
Ingrediënten :
Pel 3 grote rode of witte uien en snipper deze. Halveer 1 rode en 1 groene paprika. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Bereiding :
Smelt 50 gram boter en fruit hierin de uiensnippers en de paprikablokjes. Schep regelmatig om zodat uien en paprika's niet bruin worden. Strooi 1 eetlepel bloem over het mengsel. Giet er 9 dl bouillon in gedeelten bij en roer goed door. Voeg peper en zout naar smaak toe en kook zachtjes 10 minuten. Roer 1 dl koksroom en 100 gram oude kaas door de soep. Strooi vlak voor het serveren 2 eetlepels vers gehakte Stoneleeks® over de soep.
Variatie :
Vervang 2 dl bouillon door witte wijn.
Beetje ketjap manis (zoet) toevoegen.
Ingrediënten :
- 3 grote rode - of witte uien
- 1 rode en 1 groene paprika
- ca. 50 gram boter
- 20 gram bloem
- 9 dl bouillon
- peper en zout
- 1 dl koksroom en 100 gram oude kaas
- 2 stengeltjes verse Stoneleeks®
- balsamicoazijn
- halve sinaasappel
Pel 3 grote rode of witte uien en snipper deze. Halveer 1 rode en 1 groene paprika. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Bereiding :
Smelt 50 gram boter en fruit hierin de uiensnippers en de paprikablokjes. Schep regelmatig om zodat uien en paprika's niet bruin worden. Strooi 1 eetlepel bloem over het mengsel. Giet er 9 dl bouillon in gedeelten bij en roer goed door. Voeg peper en zout naar smaak toe en kook zachtjes 10 minuten. Roer 1 dl koksroom en 100 gram oude kaas door de soep. Strooi vlak voor het serveren 2 eetlepels vers gehakte Stoneleeks® over de soep.
Variatie :
Vervang 2 dl bouillon door witte wijn.
Beetje ketjap manis (zoet) toevoegen.