Appelen in een krokant jasje
Appelen in een krokant jasje.
Ingrediƫnten :
Voor het jasje
Bereiding :
Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Breng het water met de 30 g suiker, het vanillestokje en de kruidnagelen zachtjes aan de kook en pocheer de appel hierin gedurende 10 minuten. Verwarm ondertussen voor het jasje de boter en de suiker al roerende tot deze lichtbruin is. Giet deze massa op een beboterde schaal, laat ze afkoelen. Zet ze op het vetvrije papier of op het aluminiumfolie en vul ze met de Preisselbeerencompote. Sla de eiwitten stijf met de 80 gram suiker en bedek de appels met dit mengsel. Wentel vervolgens door een mengsel van de noten. Bak de appels in het midden van een voorverwarmde oven van 220 C of gasovenstand 5 gedurende ongeveer 10 minuten.
Ingrediƫnten :
- 4 stevig blijvende appels
- 2,5 dl water
- 110 g suiker
- 1 vanillestokje
- 4 kruidnagelen
- 4 el preisselbeeren compote
- 2 eiwitten
- 30 g gehakte noten (hazelnoten of amandelen)
Voor het jasje
- 10 g boter
- 20 g suiker
- stukje vetvrij papier of aluminiumfolie
Bereiding :
Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Breng het water met de 30 g suiker, het vanillestokje en de kruidnagelen zachtjes aan de kook en pocheer de appel hierin gedurende 10 minuten. Verwarm ondertussen voor het jasje de boter en de suiker al roerende tot deze lichtbruin is. Giet deze massa op een beboterde schaal, laat ze afkoelen. Zet ze op het vetvrije papier of op het aluminiumfolie en vul ze met de Preisselbeerencompote. Sla de eiwitten stijf met de 80 gram suiker en bedek de appels met dit mengsel. Wentel vervolgens door een mengsel van de noten. Bak de appels in het midden van een voorverwarmde oven van 220 C of gasovenstand 5 gedurende ongeveer 10 minuten.