Aardappel kip salade met fruit
Aardappel kip salade met fruit.
Ingredienten :
Bereiding :
De aardappelen in de schil gaar koken, pellen en in plakjes snijden. De kipfilet in reepjes snijden, met zout en peper inwrijven en in de boter rondom bruin bakken, daarna laten uitlekken. De ananas en het vruchtvlees van de perziken in blokjes snijden. Van de gembersiroop, de slasaus, de yoghurt, de kerrie, de suiker en de gehakte gember een sausje roeren en dit op smaak afmaken met citroensap, peper en zout. Dit met de rest van de ingrediënten vermengen en minstens 1 uur koel wegzetten. De salade voor het opdienen omscheppen en met de in reepjes gesneden basilicumblaadjes garneren.
Variatie: met gerookte kip, 1/2 blikje abrikozenschijfjes en4 fijngesneden ontpitte pruimen. De gember weglaten, de basilicum vervangen door peterselie en de salade bestrooien met 50 g gehakte walnoten.
Bereidingstijd 20-30 minuten 4 personen.
Ingredienten :
- 500 g aardappelen
- 200 g kipfilet
- peper zout
- 2 eetlepels boter
- 4 schijven ananas
- 2 verse perziken of 4 helften uit blik
- 4 nootjes gember
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 eetlepels slasaus
- 2 eetlepels yoghurt
- ½ eetlepel kerrie
- mespunt suiker
- citroensap
- 1 paar takjes verse basilicum
Bereiding :
De aardappelen in de schil gaar koken, pellen en in plakjes snijden. De kipfilet in reepjes snijden, met zout en peper inwrijven en in de boter rondom bruin bakken, daarna laten uitlekken. De ananas en het vruchtvlees van de perziken in blokjes snijden. Van de gembersiroop, de slasaus, de yoghurt, de kerrie, de suiker en de gehakte gember een sausje roeren en dit op smaak afmaken met citroensap, peper en zout. Dit met de rest van de ingrediënten vermengen en minstens 1 uur koel wegzetten. De salade voor het opdienen omscheppen en met de in reepjes gesneden basilicumblaadjes garneren.
Variatie: met gerookte kip, 1/2 blikje abrikozenschijfjes en4 fijngesneden ontpitte pruimen. De gember weglaten, de basilicum vervangen door peterselie en de salade bestrooien met 50 g gehakte walnoten.
Bereidingstijd 20-30 minuten 4 personen.