Eenvoudige Pate
Eenvoudige Pate voor ca. 8 personen.
Ingredienten :
650 gr. kippenlever
1 eetlepel olie
1 klein bosje verse tijm
1 teentje knoflook
125 ml slagroom
2 eetlepels cognac
snufje nootmuskaat
zout, versgemalen peper
Extra nodig: keukenpapier, cakevorm ( inhoud 1½ liter) braadslede
Bereiding :
Verwarm de oven op 180°C (hetelucht 160°C). Maak de kippenlevers schoon, verwijder eventueel adertjes en de de levertjes met keukenpapier droog. Vet de cakevorm in met olie. Ris de tijmblaadjes, en pel de knoflook. Pureer de kippenlever met de eieren, slagroom, cognac, nootmuskaat, tijm, knoflook en wat peper en zout. Schenk de leverpuree in de cakevorm.
Plaats de cakevorm in een braadslede gevuld met 5cm warm water. Laat de paté midden in de oven in ca 1½ uur gaar worden. Laat de paté afkoelen en zet de paté 1 nacht in de koelkast. Maak de randen los met een mes en stort de paté op een schaal.
Serveer plakken paté met toast en groene Lekker met Beaujolais
Ingredienten :
650 gr. kippenlever
1 eetlepel olie
1 klein bosje verse tijm
1 teentje knoflook
125 ml slagroom
2 eetlepels cognac
snufje nootmuskaat
zout, versgemalen peper
Extra nodig: keukenpapier, cakevorm ( inhoud 1½ liter) braadslede
Bereiding :
Verwarm de oven op 180°C (hetelucht 160°C). Maak de kippenlevers schoon, verwijder eventueel adertjes en de de levertjes met keukenpapier droog. Vet de cakevorm in met olie. Ris de tijmblaadjes, en pel de knoflook. Pureer de kippenlever met de eieren, slagroom, cognac, nootmuskaat, tijm, knoflook en wat peper en zout. Schenk de leverpuree in de cakevorm.
Plaats de cakevorm in een braadslede gevuld met 5cm warm water. Laat de paté midden in de oven in ca 1½ uur gaar worden. Laat de paté afkoelen en zet de paté 1 nacht in de koelkast. Maak de randen los met een mes en stort de paté op een schaal.
Serveer plakken paté met toast en groene Lekker met Beaujolais