Parelhoentje met blauwe druiven
Parelhoentje met blauwe druiven voor 2 personen.
Ingrediƫnten :
Bereiding :
De druiven wassen en afristen, enkele ervan bij het roomkaasje voegen, dat
mengsel kruiden met peper en zout en het parelhoentje ermee vullen. Ook aan
de buitenkant kruiden. De sjalot en de wortel schillen en fijnsnipperen,
uitspreiden over de bodem van een ovenschotel, het parelhoentje erop leggen
en in een voorverwarmde oven 30 minuten laten braden; nu en dan overgieten
met bouillon. Als het gevogelte gaar is, het op de serveerschotel leggen. De
ovenschotel deglaceren met de port, er de rest van de druiven bijvoegen,
enkele minuten verwarmen en serveren bij het parelhoentje.
Ingrediƫnten :
- 500 gr blauwe druiven
- 1 parelhoentje
- 1 roomkaasje
- 30 gr boter
- 1 sjalot
- 1 wortel
- 1/2 dl gevogeltebouillon (water en blokje)
- 1 klein glaasje port
- zout
- peper
Bereiding :
De druiven wassen en afristen, enkele ervan bij het roomkaasje voegen, dat
mengsel kruiden met peper en zout en het parelhoentje ermee vullen. Ook aan
de buitenkant kruiden. De sjalot en de wortel schillen en fijnsnipperen,
uitspreiden over de bodem van een ovenschotel, het parelhoentje erop leggen
en in een voorverwarmde oven 30 minuten laten braden; nu en dan overgieten
met bouillon. Als het gevogelte gaar is, het op de serveerschotel leggen. De
ovenschotel deglaceren met de port, er de rest van de druiven bijvoegen,
enkele minuten verwarmen en serveren bij het parelhoentje.