Oosterse clubsandwich
Oosterse clubsandwich voor 4 personen.
Ingrediƫnten :
Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Verhit 2 eetlepels roerbakolie in een wok en fruit de currypasta of kerriepoeder even aan. Roerbak de kipreepjes in ca. 5 minuten bruin en gaar.
Rooster de sneetjes brood. Schaaf de wortel met een kaasschaaf in lange dunne repen. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de Chinese kool in reepjes. Klop een sausje van 2 eetlepels roerbakolie en de sojasaus.
Schep de bosui en Chinese kool erdoor. Bestrijk de sneetjes brood met knoflooksaus.
Leg op vier borden een sneetje brood. Verdeel hier de Chinese koolsalade, driekwart van kipreepjes en wat koriander over. Leg hierop weer een sneetje brood met de dubbelgevouwen plakken ham, wat alfalfa en wortelrepen. Leg de laatste sneetjes brood erop en verdeel de rest van de alfalfa met de kipreepjes erover. Garneer het geheel met de losjes gevouwen wortelrepen en koriander.
Ingrediƫnten :
- 200 gram kipfilet
- 3 eetlepels (roerbak)olie
- 1 eetlepel currypasta of kerriepoeder
- 12 sneetjes wit of bruin casinobrood
- 1 winterwortel
- 2 bosuitjes
- 4 bladeren Chinese kool
- 2 theelepels sojasaus
- 4 eetlepel knoflooksaus (flesje)
- 2 eetlepels fijngehakte koriander
- 4 plakken ham
- 50 gram alfalfa
Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Verhit 2 eetlepels roerbakolie in een wok en fruit de currypasta of kerriepoeder even aan. Roerbak de kipreepjes in ca. 5 minuten bruin en gaar.
Rooster de sneetjes brood. Schaaf de wortel met een kaasschaaf in lange dunne repen. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de Chinese kool in reepjes. Klop een sausje van 2 eetlepels roerbakolie en de sojasaus.
Schep de bosui en Chinese kool erdoor. Bestrijk de sneetjes brood met knoflooksaus.
Leg op vier borden een sneetje brood. Verdeel hier de Chinese koolsalade, driekwart van kipreepjes en wat koriander over. Leg hierop weer een sneetje brood met de dubbelgevouwen plakken ham, wat alfalfa en wortelrepen. Leg de laatste sneetjes brood erop en verdeel de rest van de alfalfa met de kipreepjes erover. Garneer het geheel met de losjes gevouwen wortelrepen en koriander.