Oliebollen
Oliebollen
Ingredienten :
Gist oplossen in bijna handwarme melk. In de bloem een kuiltje maken het ei en de gistoplossing erbij en door de bloem roeren. De rest van de melk erdoor roeren (mixer) totdat er een glad beslag ontstaat. De appel in stukjes snijden, de krenten ,rozijnen en de sukade door het beslag mengen en het beslag op een warme plaats zetten. Laat het beslag een uur rijzen met een theedoek eroverheen. Reken ongeveer op 4 minuten bakken per portie. Bak niet teveel oliebollen in een keer. Laat de oliebollen uitlekken en bestrooi ze met poedersuiker.
Tip!
Zorg dat de olie een constante temperatuur houdt van 180 graden Celsius.
Ingredienten :
- 500 gram bloem
- 125 gram rozijnen
- 125 gram krenten
- 1 appel (goudreinette)
- 30 gram sukade blokjes
- 25 gram gist
- 4 dl melk
- 1 ei
- snufje zout
Gist oplossen in bijna handwarme melk. In de bloem een kuiltje maken het ei en de gistoplossing erbij en door de bloem roeren. De rest van de melk erdoor roeren (mixer) totdat er een glad beslag ontstaat. De appel in stukjes snijden, de krenten ,rozijnen en de sukade door het beslag mengen en het beslag op een warme plaats zetten. Laat het beslag een uur rijzen met een theedoek eroverheen. Reken ongeveer op 4 minuten bakken per portie. Bak niet teveel oliebollen in een keer. Laat de oliebollen uitlekken en bestrooi ze met poedersuiker.
Tip!
Zorg dat de olie een constante temperatuur houdt van 180 graden Celsius.